slide
Record mondial
Din Germania pana in Australia
Extraschicht
Lichtbildarena
Turneul de Biciclete pentru Orbi
Vamonos

Pe 9 iulie 2005, Sebastian Burger a demarat o calatorie pentru pasageri orbi pe tandemul Pino al Hase, din Germania pana in Singapore. Acesta a trebuit sa ajunga in Singapore in Martie 2006 pentru a ajunge la timp pentru nava pe care a rezervat-o.

Cel mai special aspect al Turneului de Biciclete pentru Orbi a fost ca persoanele oarbe s-au inter-schimbat in mod regulat. Aproximativ 18 persoane oarbe sau cu deficiente de vedere din Germania, Austria si India s-au inscris ca pasageri pentru diverse portiuni ale drumului. Intregul proiect s-a bazat pe ideea internationala a intelegerii si integrarii persoanelor cu deficiente.

Persoanele oarbe au putut lua parte la acest eveniment sportiv si parcurge fiecare metru catre Singapore utilizand propria forta. In baza experientei, aceasta forma de calatorie independenta, cu corturi si masini de gatit poate aduce foarte multe satisfactii. Este o experienta unica a libertatii. Ideea a fost ca acest sentiment al independentei trebuie simtit si de cei orbi. Intre Iulie 2005 si Martie 2006, grupul a traversat urmatoarele tari: Germania, Austria, Ungaria, Romania, Bulgaria, Turcia, Iran, India, Bangladesh, Myanmar, Thailanda, Malaysia si Singapore.

In 225 de zile, au fost parcursi 14,300 km (8,900 mile). A fost timp suficient pentru cunoasterea acestoi tari si a locuitorilor sai, pe drum.

Cele doua tandemuri au fost conduse de catre Sebastian Burger si Susanne Kammer (care a fost inlocuita dupa India de catre Stefanie Neumann). Sebastian Burger avea deja experienta in asemenea turnee dintr-un proiect similar, in care a adunat diverse persoane straine in America de Sud pentru a il insoti spontan ca si pasageri in tandem (Turneul Join me).