Oameni speciali... biciclete speciale!

 

 


 

Fabrica Hase a construit exclusiv biciclete specializate din 1994. Biciclete si tricicluri unice ce ofera o placere inegalabila pentru ciclism si libertate de miscare fara sacrificarea aspectului practic. Exact la ce te-ai astepta de la o companie unde toti angajatii, de la designer la personalul de ambalare, sunt pasionati de ciclism care si-au transformat pasiunile in profesie.

Fabrica Hase functioneaza pe un principiu simplu: pasiune pentru ciclism + creativitate proaspata = biciclete specializate dinamice pentru orice ocazie va puteti imagina. Adrenalina? Inclusa in pret. Experienta noastra in constructia de biciclete specializate a transforma Hase in compania infloritoare care este astazi, spre incantarea sutelor de clienti care au descoperit noi si unice modalitati de ciclism.

La sfarsitul zilei lucratoare, majoritatea angajatilor prefera scaunul pliant celui inclinat, petrecand dupa-amiezile sfasiind dealurile si tipand in curbe, doar pe doua dintre cele 3 roti pline de distractie ale Kettwiesel - exact la ce te-ai astepta de la dependentii incurabili de ciclism.

 

Hase Spezialräder
Istoricul companiei 1994-2008

 

 

Prolog
1989
Marec Hase – in varsta de 17 ani – castiga Premiul I la concursul statal de stiinta si tehnologie pentru tineri “Jugend forscht” pentru proiectarea unui triciclu tandem.
1990
Premiul II la competitia statala “Jugend forscht” cu bicicleta pliabila intinsa.
1992
Intra in competitia “Jugend forscht” cu doua biciclete intinse legate una langa alta.


Fondarea companiei
1994
Hase-Spezialräder a fost fondata in Bochum. In curtea companiei, Marec Hase impreuna cu primul sau angajat, Igor Pawiltchenko, au construit prima mica linie de productie a bicicletei intinse full-suspension si tandemul semi-pliabile.
1995
Noi produse: triciclu pliabil Lepus; adaptari speciale pentru ciclistii cu mobilitate redusa. Se demareaza cooperarea cu compania Efbe Prüftechnik, ce ofera servicii de testare pentru producatorii de biciclete de top.
1998
Bicicletele Hase se vand in intreaga Europa. Hase-Spezialräder continua sa creasca, avand 5 angajati.
1999
Prima bicicleta Hase este exportata in US.
2000
Compania continua sa creasca, iar cautarile pentru o noua locatie se intensifica.
2001
Compania Hase se muta in cladirea istorica a minei de carbuni din Waltrop. Compania Efbe Prüftechnik se muta in aceeasi locatie. moves to the same location. Primul Targ Tandem are loc in superba cladire, construita la inceputul secolului.
2002
Se vand primele biciclete pentru copii Trets, extinzand gama de produse pentru a se potrivi nevoilor familiilor cu copii.
2003
In vara anului 2003, Hase obtine un nou record mondial cu ajutorul numerosilor clienti. Saizeci si doua de Kettwiesels sunt legate impreuna pentru a crea cel mai mare triciclu in tandem din lume. Acesta a intrat in Cartea Recordurilor.
2004
Vanzarile pentru bicicletele unice Hase continua sa creasca. Este create seria exclusiva Titan/Race series is created. Compania are acum 16 angajati si sarbatoreste a 10a aniversare. Cu aceasta ocazie, compania scoate un DVD cu 9 filme diferite documentand pasiunea pentru ciclism provocata de bicicletele Hase.
2005
Primul an al participarii la Extraschicht – Noaptea Culturii Industriale.
2006
Extraschicht atrage aproximativ 7.000 de vizitatori catre Waltrop.
2007
Hase Bikes primeste Premiul regional pentru cea mai Buna Afacere (Vestische Unternehmerpreis). Bicicletele Hase sunt vandute acum in 21 de tari – in toata lumea.  Numarul total de angajati: 30, dintre care 7 sunt in pregatire.
2008
Incepand din mai 2008: Se demareaza constructia la o noua hala de productie pe terenul Zeche Waltrop.